Προσθετική οδοντιατρική

Πραγματοποιούμε ανώδυνη προσθετική οδοντιατρική με τη χρήση βέλτιστων υλικών, φιλικά στον ανθρώπινο οργανισμό με τις πλεον σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους.

odontiatros_triadi_thessaloniki_prosthetiki_odontiatriki_cover

Εμφυτεύματα δοντιών

Σε περίπτωση που ένα ή περισσότερα δόντια σας έχουν εξαχθεί για ποικίλους λόγους  υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα αντικαταστήσετε. Μια πιθανή λύση  είναι η τοποθέτηση γέφυρας δοντιών . Η ιδανικότερη όμως λύση, τις περισσότερες φορές, είναι η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν τις ρίζες των δοντιών που έχουν εξαχθεί και πάνω σε αυτά στηρίζονται τα τεχνητά δόντια.

Το εμφύτευμα τοποθετείται στη γνάθο κι ο χρόνος που χρειάζεται για να οστεοενσωματωθεί κυμαίνεται από 3 μέχρι 6 μήνες. Έτσι επουλώνεται χωρίς να δημιουργείται επιπλέον πίεση κατά τη διάρκεια της μάσησης και μειώνεται ο κίνδυνος της αποτυχίας της εμφύτευσης. Όταν το εμφύτευμα σταθεροποιηθεί πλήρως τότε ξεκινά η διαδικασία αποτύπωσης για να δημιουργηθεί η κατάλληλη στεφάνη- θήκη  για να καλύψει το εμφύτευμα και το κολόβωμα (Abutment) που τα συνδέει.

Γέφυρα Δοντιών

Η γέφυρα δοντιών  στηρίζεται πάνω σε τροχισμένα δόντια και μπορεί να αντικαταστήσει ένα ή περισσότερα χαμένα δόντια.

Στην περίπτωση που  λείπει ένα δόντι τότε χρειαζόμαστε μια γέφυρα 3 δοντιών  για να αποκαταστήσουμε το κενό. Το “ψεύτικο” δόντι το οποίο μπαίνει στη θέση του δοντιού που λείπει ονομάζεται ενδιάμεσο. Το ενδιάμεσο αριστερά και δεξιά είναι συγκολλημένο με 2 θήκες (μια από κάθε πλευρά) έτσι ώστε να συγκολληθεί και να κρατηθεί στα 2 δόντια στηρίγματα.

Οι γέφυρες δοντιών μπορούν να διατηρηθούν 10 με 15 χρόνια, εάν έχουμε καλή στοματική υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Το κόστος μιας γέφυρας εξαρτάται από τα υλικά που είναι φτιαγμένη και από το σύνολο των δοντιών. Μια ολοκεραμική γέφυρα από e-max είναι αρκετά πιο ακριβή από μια συμβατική μεταλλοκεραμική αλλά από την άλλη η αισθητική της απόδοση δεν μπορεί να συγκριθεί.

odontiatros_triadi_thessaloniki_prosthetiki_odontiatriki_3
odontiatros_triadi_thessaloniki_prosthetiki_odontiatriki_2

Μερική Οδοντοστοιχία

Με τις μερικές οδοντοστοιχίες βοηθάμε τους ασθενείς που έχουν χάσει κάποια από τα δόντια τους να τα αντικαταστήσουν. Οι μερικές οδοντοστοιχίες είναι τα γνωστά σε όλους «μηχανάκια» ή «μασελάκια».

Μπορούν να κατασκευαστούν είτε για την άνω είτε για την κάτω γνάθο.  Αντικαθιστούν τα χαμένα δόντια και συγκρατούνται από τα εναπομείναντα είτε με μεταλλικά άγκιστρα ή με συνδέσμους ακριβείας. Η απλή μερική οδοντοστοιχία με μεταλλικά άγκιστρα αποτελεί την οικονομικότερη επιλογή. Η μερική οδοντοστοιχία με συνδέσμους είναι μια λύση με μεγαλύτερο κόστος από αυτή με τα απλά άγκιστρα αλλά είναι πολύ πιο αισθητική λύση όμως προυποθέτει και την τοποθέτηση στεφάνης (θήκη) στο δόντι που θα τοποθετηθεί ο σύνδεσμος.

Επένθετη ολική οδοντοστοιχία

Αντικαθιστά το σύνολο των δοντιών αλλά έχει επιπλέον συγκράτηση λόγω της στήριξής της σε ρίζες δοντιών ή εμφυτεύματα.

Ολική Οδοντοστοιχία

Η ολική οδοντοστοιχία ή αλλιώς μασέλα (γνωστή σε όλους μας!) είναι επιλογή για τους ασθενείς που έχουν χάσει όλα τα δόντια σε μια γνάθο ή πρόκειται να τα εξάγουν. Αντικαθιστά το σύνολο των δοντιών με επιφάνεια έδρασης τον στοματικό βλεννογόνο και την φατνιακή ακρολοφία. Σε αντίθεση με την μερική οδοντοστοιχία, όπου χρειαζόμαστε έστω και μικρό αριθμό εναπομείναντων δοντιών στην ολική οδοντοστοιχία δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα!

 

odontiatros_triadi_thessaloniki_prosthetiki_odontiatriki_masela (1)
odontiatros_triadi_thessaloniki_office

Πέρα από την γενική οδοντιατρική

Στο dontaki θα βρείτε προσφέρει μία πληθώρα από οδοντιατρικές υπηρεσίες, από παιδοδοντία, έως και συμβουλές, αντιμετώπιση οδοντικών τραυματισμών και αισθητικών αποκαταστάσεων.